blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG brucewayne
ČLÁNKY
VIDEÁ
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
BLACK DYNAMITE aka BruceWayne
Black Dynamite



DayZ Origins Rosamunde Pilčnerová –skutočný príbeh
pridal Black Dynamite 15.8. 2013 o 0:59



DayZ Origins Rosamunde Pilčnerová –skutočný príbeh

 

Po celodennom drtení DayZ Origins sa môžem s vami milí čitatelia sector blogu, áno všetci štyria, podeliť o tieto dva tragikomické navzájom nadväzujúce príbehy.

 

Pre začiatok objasním situáciu.

Ako všetci viete, aspoň dúfam, DayZ je zombie survival „simulátor“.

A DayZ Origins je  mod na pôvodný mod ktorý ho rozširuje o novu mapu, arzenál, ženské postavy, skiny, rozvinutejší Hero/Bandit systém, levelovanie založené na karme a predovšetkým stavbe vlastných domov.

 

Moja situácia bola asi takáto:

Som lvl1 Hero, takže si stavám lvl1 Hero house, ktorý pozostáva z 2 úrovní, základov domu a konštrukciou samotného domu. Základy mám postavené, len my chýba značné množstvo materiálu na druhú časť, nuže pobral som sa do sveta zozbierať materiál...

 

 Nájsť funkčné auto niekde na mape je troška taký malý zázrak pretože sa všade spawnujú len totálne na šrot rozbitá autá/jeepy/nákladáky/sanitky atd atd...Preto treba zohnať predovšetkým kolesá a palivo, čo vám aspoň dá nejaký ten kus šrotu do pohybu.

Mne sa však podarilo nájsť zachovalý autobus značky Ikarus s plnou nádržou niekde uprostred lesa bez akéhokoľvek lootu vo vnútri. Tak sa začal môj prvý príbeh odohrávajúci sa na postsovieckých zedkami zamorenými ostrovmi pod názvom Taviana.

 

S mojím milovaným autobusom, čo hučal jak Optimus Prime pri masturbácii  a pritahoval húfi zediek v momente ked som sa objavil v ktoromkoľvek meste hľadajúc potraviny, zbrane, ale predovšetkým stavebný materiál, som sa vybral teda hľadať to po čom som tak veľmi túžil.

Avšak nedostatok lootu v dedinách na juhu a zriedkavý spawn mojích vytúžených stavebných  surovín

ma prinútil cestovať smerom na sever, do spawn a PVP oblastí, čiže takmer na istú smrť. Vzhľadom na to že hralo pomerne málo hráčov a mojím nickom (Dildo Baggins) som si vypestoval kamarátske vzťahy s hráčmi (aspoň s tými s Hero statusom), „jediným“ mojím nepriateľom boli zedká. Tie mi sem tam zavarili že ma obkľúčili v budove a pripravili ma takmer o všetku krv a náboje do revolveru, ale nejakým spôsobom sa mi podarilo ako patkáňovy udržať sa na žive. Štyri hodiny som jazdil krížom krážom, drtil lebky zedkám kolesami autobusu ak sa priplietli do cesty, lovil kozenky po lúkach a doplňoval si tak krv do môjho vyprahnutého krvného obehu. Pri obhiadke jedného opusteného miesta som našiel celkom zachované hasičské auto , čo malo defekt len na jednom kolese, ale  rozhodol som sa ponechať si môj autobus napakovaný palivom, jedlom a stavebnými materiálmi. Už sa zdalo že budem mať všetok potrebný matroš a budem môcť čoskoro začať stavať.

 

Z nadšenia že vidím industriálnu budovu v ktorej by sa mohli nachádzať posledné veci čo potrebujem, som nechal stáť autobus hlúpo na ceste. Už sa stmievalo tak som si myslel že ludia tu nebudú behať po tme tak nemusím byť taký opatrný ako cez deň. Opak bol pravdou. V momente, keď som sa vyšplhal po rebríku hore na úzku plošinu, začul som hrmotanie motora, čo značilo že mi niekto kradne môj drahocenný autobus. Spanikáril som. Začal som kričať do direct chatu nech okamžite zastaví a súčasne sa snažil zliezť z rebríka dole, ale čo čert nechcel, z rebríka som sa zdrbal ako posledná lama a dolámal si nohy. Ako som už opísal hluk Ikarusa priťahoval zedká jak besné, tak grupa ktorú zalarmoval autobus sa s radosťou vrhla na mňa a roztrhala ma v priebehu niekoľkých sekúnd.

Moja reakcia okamžite po tomto slede udalostí bola asi takáto

http://www.youtube.com/watch?v=yGIaEP49wyc

 

Po dobrých 15 minútach vyhrážania a nadávania ale i kludných pokusoch o vyjednávanie a nakonec úbohé prosíkanie v  side chate sa únosca ani raz neozval a tak dúfam aby sa ten chalan minimálne do budúceho týždňa nevedel vysrať.

 

Cool story no.2:

Po respawne v meste, ktoré má mnoho skladov a dielní som si nazhromaždil celkom peknú stash, ktorú som si plánoval vyzdvihnúť po tom ako niekde opravím vozidlo. Vtedy som si spomenul na to hasičské auto a išiel sa pozrieť či je ešte tam. Auto tam bolo ale koleso stále chýbalo tak som sa dal približne na polhodinovú púť do najbližšieho  mesta hladať pneumatiku. O ďalšiu polhodinu neskôr už som montoval koleso na hasičské a hádzal doň všetko čo som našiel po ceste. Znova som sa dal na púť za stavebnými materiálmi na môj vysnívaný dom. Začínalo sa stmievať a tak som išiel pobrať moju stash, ktorá tam už samozrejme nebola. To ma donútilo odbehnúť od auta o niečo viac než som mal v pláne, no zase som si pomyslel, „už je tma,nik ho neuvidí, len prebehnem sklad a o minútu som späť“.

 

PIČU!!!!!

 

 

Ako náhle som zaliezol do sotva 20 metrov vzdialeného skladu, znova som počul ako mi zas kradnú vozidlo naložené matrošom. Znova kričím do side chatu o milosť a znova nič. Aby toho nebolo málo začali po mne strielať vrtuľníky ovládané NPCčkami ,čo z času na čas prelietajú po mape a znepríjemňujú ľudom život. Zaliezol som do kostola a tam prečkal vyčíňanie botov.

 

Zrazu však vidím ako sa v chate zlodeji môjho auta chvastajú úlovkom. Po krátkej debate boli mi ochotný vrátiť auto pod podmienkou ,že si z neho zoberú a odo mňa tiež ,čo budú chcieť a keď budú potrebovať odvoz tak im ho poskytnem. Jediné čo mi zostávalo bolo súhlasiť a tak som sa vybral na dohodnuté miesto stretnutia. Keď som bol na ich dohľad ,povedali nech odložím zbraň a idem k nim.

Tak som aj vykonal a zachvílku som už bol aj pri nich. Vysvitlo že je to jeden bandit a jeden survivor (hráč čo ešte nedosiahol Hero/Bandit level aka nováčik na servery). Auto schovávali v lese medzi stromami. Priplietol sa k nám aj pár zombiekov ,tak sme ich postielali ale to privolalo len ďalších a ďalších. Zo sekundy na sekundu sa situácia zvrhla na úplný chaos, tí dvaja týpci divoko strielali zedká a ja spolu s nimi. Povedal som im aby rýchlo nastúpili do auta a vypadneme od tiahlo. V snahe nastúpiť do auta mi jedno zedko zlomilo nohu a ja som spadol pod auto. V ten istý čas si zo sedadla spolujazdca presadol pán bandit za volant  a snazil sa zdrnúť bez nás dvoch preč. Pri rozbehu som akurát ležal pod kolesami auta, čiže mi chalan prešiel po hlave bez toho aby o tom vedel. V tom zmätku bandit nezvládol riadenie a nabúral do stromu po čom hasičské auto spolu s ním okamžite pohltili plamene. Znova vyšla všetka moja snaha navnivoč a zo všetkého ostali len ohorené plechy a kopa mŕtvol.

 Not even mad.

 

Tož to sú moje dayz cool stories,dúfam že aspoň trocha zaujali.   



Prístupov 8196
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Love, Love Never Changes 2
[ 24.8.2012] (príspevkov 12)
MILITARY č.15 Afganistan 2/2
[ 11.6.2012] (príspevkov 12)
MILITARY č.14 Afganistan 1/2
[ 3.6.2012] (príspevkov 12)
Love, Love Never Changes
[ 13.5.2012] (príspevkov 12)
My little apocalypse
[ 5.5.2012] (príspevkov 10)
Zombie Handjob: Exodus
[ 12.3.2012] (príspevkov 10)
Zombie Handjob 4
[ 2.11.2011] (príspevkov 28)
Zombie Handjob 3
[ 18.10.2011] (príspevkov 15)
MILITARY č.13(Stalingrad)
[ 10.10.2011] (príspevkov 17)